Στην τελική ευθεία δύο προγράμματα ενίσχυσης για Startups και Νεανική Επιχειρηματικότητα

Stavros MantzanakisNews, Νέα ΠρογράμματαLeave a Comment

Δύο νέες δράσεις ενίσχυσης ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης τόσο για νεοφυείς όσο και για επιχειρήσεις σε λειτουργία, με συνολικά κονδύλια του ύψους των 100 εκατ. ευρώ. Τονίζεται ότι ειδική βαρύτητα θα δοθεί στην επιχειρηματικότητα των Νέων και των Γυναικών.

Η πρώτη δράση θα αφορά νεοφυείς επιχειρήσεις, προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αναμένεται να συμπεριλαμβάνει ενίσχυση μέχρι του ποσού των 40.000€ ανά επιλέξιμο έργο, με 100% επιδότηση των λειτουργικών εξόδων και των θέσεων εργασίας.

Η δεύτερη δράση θα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αναμένεται να συμπεριλαμβάνει ενίσχυση μέχρι του ποσού των 200.000€ ανά επιλέξιμο έργο, με κάλυψη έως και το 50% των επιλέξιμων δαπανών. Οι κλάδοι δραστηριότητας αφορούν κλάδους προτεραιότητας όπως η αγροδιατροφή, τα έξυπνα υλικά, η κλοστοϋφαντουργία, η εφοδιαστική αλυσίδα, οι ΤΠΕ, το περιβάλλον, η υγεία, η ενέργεια και άλλα. Ο κλάδος του τουρισμού αναμένεται να μη συμπεριληφθεί στην παρούσα φάση καθώς προβλέπεται να ακολουθήσει ξεχωριστό πρόγραμμα, αποκλειστικά για αυτόν.

Στις εβδομάδες που ακολουθούν αναμένεται να υπάρξει μία προδημοσίευση πρόσκλησης και έπειτα από περίπου μισό μήνα θα ακολουθήσει σχετική πρόσκληση για να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για περίπου τρεις μήνες, ώστε να γίνει η υποβολή των σχετικών προτάσεων.

Περισσότερα Νέα.

Stavros MantzanakisΣτην τελική ευθεία δύο προγράμματα ενίσχυσης για Startups και Νεανική Επιχειρηματικότητα

Leave a Reply