Συνέδριο Digital Enterprise Transformation 1-2 Ιουνίου 2021.

Stavros MantzanakisNewsLeave a Comment

Το 1ο Συνέδριο «Digital Enterprise Transformation» με τον θεματικό τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Μονόδρομος ανάπτυξης και εξόδου από τις επιπτώσεις της πανδημίας» διοργανώνεται διαδικτυακά στις 1 και 2 Ιουνίου 2021, με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών, διαδικασιών και υπηρεσιών στην ελληνική οικονομία. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι υποστηρικτής του συνεδρίου, ενώ η Διευθύντρια του ΕΚΤ, Δρ Εύη Σαχίνη, θα συμμετέχει στη «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης: Στρατηγικές Ψηφιακού Μετασχηματισμού για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς» την 1η ημέρα του συνεδρίου (15.00-16.00). Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί και η νέα έρευνα του ΕΚΤ «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων, 2020: Η επίδραση της πανδημίας COVID-19».

Το Συνέδριο Ψηφιακού Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού – Digital Enterprise Transformation επικεντρώνεται στον «πυρήνα» των αλλαγών που πρέπει να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν επιχειρήσεις και φορείς για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό τους. Επίσης επιδιώκει να φέρει σε επικοινωνία τους δημιουργούς ψηφιακών λύσεων, προτάσεων και υπηρεσιών με τα στελέχη των επιχειρήσεων, των φορέων και των οργανισμών, που αναζητούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Στο Συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 50 ομιλητές από τον κυβερνητικό, θεσμικό και επαγγελματικό τομέα.

Οι θεματολογικοί άξονες και οι ενότητες του Συνεδρίου επικεντρώνονται στους κυρίαρχους τεχνολογικούς τομείς και τάσεις των τομέων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που αφορούν τους τομείς των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των φορέων και οργανισμών της ελληνικής οικονομίας. Οι κύριες θεματολογικές κατευθύνσεις του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθες:

  • Η ψηφιακή ωριμότητα επιχειρήσεων και οργανισμών για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό: Πώς καθορίζεται η «Ψηφιακή Ωριμότητα» των επιχειρήσεων και των οργανισμών που σχεδιάζουν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό τους; Ποια είναι τα πρώτα και τα ακόλουθα βήματα των έργων και των σχεδίων Ψηφιακού Μετασχηματισμού;
  • Οι βασικοί άξονες για επιτυχημένα έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Ποιοι είναι οι πρωταρχικοί άξονες του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και πώς προετοιμάζονται οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι οργανισμοί για τα επόμενα και μεγαλύτερα βήματα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού;
  • Οι ψηφιακές προκλήσεις και οι ελληνικές επιχειρήσεις στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Σημαντικοί ICT Managers επιχειρήσεων και φορέων καταγράφουν και περιγράφουν τις στρατηγικές, τις διαδικασίες και τις μεθοδολογίες που υλοποιούν, προκειμένου επιχειρήσεις και φορείς, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, να περάσουν σε ένα νέο ανταγωνιστικό και σύνθετο περιβάλλον.
  • Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι υπηρεσίες ΤΠΕ/ICT αλλάζουν τις επιχειρηματικές στρατηγικές: Πώς οι Ψηφιακές Τεχνολογίες αλλάζουν τις κλασικές επιχειρηματικές στρατηγικές με τελικό στόχο την ισχυροποίηση της θέσης επιχειρήσεων και φορέων. Ποιες είναι οι δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών στον κλασικό τομέα των ΤΠΕ/ICT, αλλά και των υπηρεσιών IoT, 5G, Cyber Security στις νέες στρατηγικές;
  • Οι επιχειρηματικές μεταβολές λόγω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Όλα αλλάζουν και όλα μετασχηματίζονται στις επιχειρήσεις από τη συνέργεια Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών. Οι ραγδαίες μεταβολές στη λειτουργία επιχειρήσεων και τη συμπεριφορά των καταναλωτών μέσα από νέες ψηφιακές εφαρμογές.
  • Η απλούστευση των διαδικασιών και ο σχεδιασμός νέων και απλούστερων υπηρεσιών από επιχειρήσεις, οργανισμούς και δημόσιους φορείς ως επιχειρησιακός στόχος μέσα από τις ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες. Επιδιωκόμενος στόχος η βελτίωση και επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Το Συνέδριο Ψηφιακού Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού – Digital Enteprise Transformation θα ολοκληρωθεί με καταληκτικές Συζητήσεις «Στρογγυλής Τραπέζης» και τις δύο ημέρες της διεξαγωγής του, όπου θα κατατεθούν προτάσεις για την αναγκαιότητα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Θα κληθούν να σχολιάσουν πολιτικοί, υπηρεσιακοί, θεσμικοί παράγοντες, όπως και υψηλόβαθμα στελέχη από Φορείς και Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Επιπλέον, το 1ο Συνέδριο «Digital Enterprise Transformation» προσφέρει στους συμμετέχοντές την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια online έκθεση Χορηγών. Σε ένα εύχρηστο ψηφιακό περιβάλλον, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να ζήσει μια νέα διαδικτυακή εμπειρία με απευθείας συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εταιρειών

Stavros MantzanakisΣυνέδριο Digital Enterprise Transformation 1-2 Ιουνίου 2021.

Leave a Reply