H εταιρική μας έναρξη πραγματοποιείται τον Οκτώβρη του 1993 ως ατομική εταιρεία ενώ Ιανουάριο του 1996 συνεχίσουμε με την εταιρική ονομασία και φιλοσοφία: «Emetris Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων ΕΠΕ». Στην πράξη αποτελεί την συνέχεια ενός οραματικού πλάνου αναζήτησης Έρευνας – Εφαρμογής έργων συμβούλου, από μία ομάδα παλαιών συμφοιτητών του Α.Π.Θ., προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Η φιλοσοφία μας ήταν η παροχή υπηρεσιών Συμβούλου σε επίπεδο Coaching Consulting και Outsourcing, σε συνεχή ετήσια υποστήριξη (full support), δημιουργώντας έτσι τον πρώτο πυρήνα επιχειρήσεων αποδεκτών αυτών των υπηρεσιών.

Αποτέλεσμα αυτής της πρώτης θεσμικής εργασίας ήταν η Emetris να γίνει μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Συμβούλων A.M.C.F., με έδρα την Νέα Υόρκη το 1997. Για την πιστοποίηση του ρόλου του Συμβούλου, η εταιρεία και οι άνθρωποί της, υιοθέτησαν και εφήρμοσαν τις Αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας Επαγγελματικής Συμπεριφοράς του Συνδέσμου.

Με τον τρόπο αυτό τεκμηριώνεται ο συμβουλευτικός ρόλος της Emetris σε «Θεσμική Συμβουλή», μέσω των διακριτών σχέσεων που αναπτύσσονται με τους πελάτες, εξασφαλίζοντας εξωγενή αντικειμενική παρατήρηση.

Το 2000 ως αποτέλεσμα της πιο πάνω Στρατηγικής της Θεσμικής Συμβουλής, μερικές επιχειρήσεις πελάτες των Υπηρεσιών συμβουλής κατέθεσαν αίτηση εισαγωγής στο Χ.Α.Α.

Το 2002 η εταιρεία μετατρέπεται σε Α.Ε. Διευρύνει την οργάνωση του προσωπικού της επεκτείνοντας την μεθοδολογία εργασίας σε Νέες Μορφές συνεργασίας σε επίπεδο Μελετών (Project) σε διακριτές φάσεις Ανάλυσης – Σχεδιασμού – Εγκατάστασης ενώ το 100% του κύκλου εργασιών προέρχεται από Ιδιωτικά Έργα, χωρίς ενίσχυση από διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα.

Το 2003 η εταιρεία εισέρχεται στον χώρο της ποιότητας, πιστοποιώντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της διαπιστευμένος φορέας κατά ISO 9001 και ταυτόχρονα οργανώνει το νέο Τμήμα Συστημάτων και Βελτίωσης Απόδοσης, υλοποιώντας πλήθος εξειδικευμένων έργων προς διάφορες επιχειρήσεις (Δείτε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ).

Το 2004 με την αλλαγή του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου και την σαφώς πιο επιχειρησιακή φιλοσοφία του Νόμου, δημιουργείται το Τμήμα Επενδύσεων και Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων, αναλαμβάνοντας μεγάλο αριθμό επενδυτικών έργων που εντάσσονται σε διάφορα προγράμματα επιδότησης. Τα έργα αυτά εκτείνονται σε όλη της Ελλάδα, Κρήτη, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη.

Το 2005 με την ανάληψη του έργου της μεγαλύτερης Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στην Ν.Α. Ευρώπη, Thermi AE, η Emetris εισέρχεται στο Χώρο της Εφαρμοσμένης Καινοτομίας – Τεχνολογίας, αξιολογώντας περισσότερα από 500 Επιχειρηματικά Πλάνα, υποστηρίζοντας τις πρώτες τοποθετήσεις Κεφαλαίου υπό την μορφή του Venture Capital σε νέες επιχειρήσεις εντάσεως Νέας Γνώσης και Έρευνας, στην περιοχή. Ταυτόχρονα γίνεται η μεταφορά της έδρας της εταιρείας στην Ζώνη καινοτομίας σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις 350 m2.

Το 2006 δημιουργείται νέος τομέας παροχής υπηρεσιών προς Δημόσιους Φορείς με νέα τμήματα και ταυτόχρονα υλοποιώντας τα πρώτα δημόσια έργα, πάντοτε στην ίδια μεθοδολογία εφαρμογής της επιχειρηματικότητας των έργων.

Το 2007 η Emetris εισέρχεται στον χώρο του Περιβάλλοντος και των Ανανεώσιμων Μορφών Ενέργειας, δημιουργώντας το νέο Τμήμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι πρώτες 7 επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς στην Βόρεια Ελλάδα.

Από το 2008 κι έπειτα, έχοντας τεκμηριώσει την οργανωτική ανάπτυξη προς Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς, συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό έργων διευρύνοντας το πελατολόγιό της.

Το 2012 εισέρχεται στην διεθνή αγορά μέσω στρατηγικών συνεργασιών και αναλαμβάνει ως εταίρος και υπεργολάβος έργα σε διάφορες περιοχές όπως ενδεικτικά στα Βαλκάνια (πΓΔτΜ, Βουλγαρία, Αλβανία), στην Ασία (Κίνα, Αρμενία) και στην Μέση Ανατολή(Ιορδανία).

Το 2013 δημιουργεί το εργαστήρι Φημονόη, με έμφαση στην έρευνα και παροχή υπηρεσιών στον χώρο των future studies (scenario analysis, strategic foresight) και της ανίχνευσης τάσεων και σεναρίων.

Το 2014 σε συνεργασία με πανευρωπαϊκό δίκτυο συμβούλων ξεκινάει την δημιουργία του Emetris Academy με έμφαση στην παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε εργαλεία και μεθοδολογίες στρατηγικού σχεδιασμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

vasdarisΠροφίλ

Leave a Reply